Güneş Lekesi Nasıl Giderilir?

Güneş Lekesi Nasıl Giderilir?

Güneş lekeleri bazı durumlar ortaya çıkabilen, genellikle kahverengi yapıda olan lekelerdir. Bu lekeler sıklıkla koyu ten rengine sahip kişilerde görülebilmektedir. Ağırlıklı olarak yanaklarda, dudaklarda, burun, çene, boğaz ve kollarda görülebilir. Güneş lekelerinin görüldüğü bölgelerin ortak noktası, çoğunlukla güneşe maruz kalmalarıdır. Bu lekelerden mustarip kişilerin güneş lekesi nasıl giderilir sorularına cevap verebilecek olan bir içerik hazırladık.
 

Güneş Lekesi Nedenleri Nelerdir? 

Güneş lekeleri oluşumunda birçok farklı neden rol oynayabilmektedir. Ancak en önemlilerinden birisi genetik yatkınlıktır. Yani yakın akrabalarınızda güneş lekesi problemi varsa, sizde de çok büyük ihtimalle böyle bir sorun ortaya çıkabilir. Bir diğer önemli etken ise ultraviyole ışınlara maruz kalmaktır. Uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmak bu duruma örnek gösterilebilir. Ayrıca güneş ışınları sadece güneş lekelerinin oluşunda değil, aynı zamanda bu lekelerin daha koyu olmasına ve artışına sebep olmaktadır. 
Güneş lekelerinin bir diğer sebebi ise guatr hastalığı olabilir. Buna benzer bazı hastalıklarda güneş lekesi benzeri lekeler oluşması da mümkündür. Aynı zamanda gebelik ve doğum kontrol ilaçlarının da güneş lekeleri oluşturduğu kanıtlanmıştır. 
Güneş lekelerinin bir diğer nedeni ise bilinçsiz kullanılan kozmetik ürünler ve kozmetik uygulamalardır. Kozmetik uygulamaların her zaman bilinçli bir şekilde, kişiye uygun yapılması büyük önem taşır. Bu lekelerin neden oluşabileceğini incelediğimize göre güneş lekesi nasıl giderilir sorusuna cevap bulabiliriz.
 

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer? 

Güneş lekesi tedavisinde öncelikli olarak yaşam tarzı değişikliğine gitmek tercih edilebilir. Lekelerin görüldüğü bölgeleri güneş ışınlarından ve zararlı ultraviyole ışınlardan korumak gerekir. Aynı zamanda yanlış kozmetik ürün ve uygulamalardan kaçınmak gerektiğini de unutulmamalıdır. 
Gebelik ve doğum sonrası oluşabilecek güneş lekelerinin çoğu zaman kendiliğinden geçtiği bilinmektedir. Bu dönemde güneş koruyucu ve uygun krem kullanımları tedavi için çoğu zaman yeterlidir. İlerleyen vakalarda dermatologlar tarafından özel ışıklar ile lekenin cinsi ve tanısı konularak ilaç tedavisine gidilebilir. Bazı durumlarda kimyasal peeling uygulamaları da tedavi edici olabilmektedir. Bu lekeler ile baş etmeye çalışan kişilerin güneş lekesi nasıl giderilir sorularına cevaplar verdik.
 

Nivea Yaşlanma Leke Karşıtı Yüz Kremi SPF50 50 ml


Dermoskin firması tarafından geliştirilen bu kompleks krem, çoğu basit derece güneş lekesinin giderilmesinde oldukça etkilidir. Bu krem sayesinde diğer yöntemlere göre çok daha hızlı sonuç alınabilmektedir. Cildinize yumuşak ve daha elastik bir görünüm sağlar. Nemlendirme etkisinin yanında kırışıklıklar üzerinde de etkileri mevcuttur. 

 

Etiketler: güneş lekesi nasıl giderilir, güneş lekesi kapatıcı, güneş lekesi kapatan ürünler,
Şubat 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.