Kolajen Nedir?

Kolajen Nedir? | Dermo Sipariş - Dermosiparis.com

Kolajen Nedir? Kolajen Çeşitleri ve İçeriği

Vücudumuzda farklı yapılarda bulunan birçok protein vardır. Bu proteinler ilgili oldukları doku ve organların hem yapısal ve işlevsel özelliklerinin korunmasında önemlidirler. Farklı tiplerde bulunan bu proteinler, farklı işlevleriyle oldukça uyumlu bir şekilde çalışarak vücudumuzun sağlıklı olmasında rol oynarlar. Bu proteinler arasında kolajeni önemli olarak nitelendirebiliriz. Peki, kolajen nedir?

Kolajen Nedir?

Kolajen proteinleri vücudumuzda deri, kemik, ligamentler, bağ dokular başlıca olmak üzere birçok organ ve dokuda yer alan yapısal proteinlerdir. Tüm vücut proteinleri göz önünde bulundurulduğunda, üçte bir gibi büyük bir kısmı kolajenler oluşturur. Kolajenlerin pek çok farklı işlevi vardır ve vücut yapısını koruyan başlıca etmenlerden biri olarak kabul edilirler.

Kolajen Çeşitleri Nelerdir?

Vücudumuzda birçok farklı tipte yer alan kolajen proteinleri vardır. Bu proteinlerin ortak temel görevi bağ dokusunun yapısını bir arada tutarak desteklemektir. Bu proteinler kendi aralarında farklı tiplerde bulunurlar.

Vücudumuzda bulunan kolajen proteinlerinin %90 gibi büyük bir kısmı Tip 1 kolajendir. Özellikle kemik, bağ doku, kıkırdak ve dişlerin yapısında çok önemlidirler.

Tip 2 kolajen proteinleri ise tip 1 kolajenlere göre daha gevşek yapıda bulunurlar. Büyük bir çoğunluğu eklemlerde bulunan kıkırdak dokularda yer alır.

Tip 3 kolajen proteinleri ise kas, organ ve damar gibi vücut yapılarında yer alır. Bu bölgelerin kurulması ve yapılandırılmasında önemli rol oynar.

Tip 4 kolajen grubu ise vücudumuzun örtüsü olan cilt katmanlarında ağırlıklı olarak yer alırlar. Cildin yapısının korunması ve onarılmasında oldukça etkilidirler.

Kolajen Kullanış Şekilleri Nelerdir?

Kolajen nedir başlığında bu proteinlerin detaylarına değinmiştik. Kolajen proteinlerinin eksikliğinde, kolajen destek ürünleri ile bu sorun giderilebilmektedir. Peki, kolojen destek ürünlerinin kullanılış şekilleri nelerdir?

Kolajen destek ürünleri genelde suda rahatlıkla çözünebilirler. Kolajenin herhangi bir tadı veya kokusu yoktur. Kolajen proteinini su ile tüketmek oldukça sağlıklı bir yöntemdir. Genellikle bir bardak suya 10 gram kolajen proteini denk gelecek şekilde tüketim tavsiye edilir.

Bazı durumlarda su harici kolajen alımını rahatlatacak yöntemler de aranabilmektedir. Su haricinde en sık tercih edilen kolajen kullanış şekli; çay ve kahve ile tüketimdir. Kolajen proteinleri hiçbir şekilde çay veya kahve aromanızı etkilemez. Bu şekilde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca çay veya kahve alımı sınırlı olanlar için meyve suyu da iyi bir kullanım alternatifidir.

Özellikle kemikli etler ile pişirilen yemekler kolajen açısından oldukça zengindir. Ancak günümüzde yemeklerde kemik kullanım oranı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu yüzden çorba ve sulu yemekleri kolajen ile zenginleştirerek tüketebilirsiniz. Ayrıca spor için hazırladığınız karışımlar ve pasta veya poğaçanızın hamuru da bu iş için oldukça uygundur.

Kolajenlerde Hangi Maddeler Bulunur?

Piyasada satılan kolajen ürünleri; toz, kapsül, ampul, shot vb. birçok şekilde bulunmaktadır. Bu ürünlerin içerisinde genel olarak Tip 1 ve Tip3 Hidrolize Kolajen yer almaktadır. Ayrıca bunların yanında kolajen ürünleri; B3,B5,B6, B12, C, E vitaminleri ve çinko, selenyum, koenzim Q10 gibi zengin içerikleri bünyesinde barındırmaktadırlar.

Neden Kolajen Kullanmalıyız?

Yaşın ilerlemesi ile birlikte vücutta kolajen üretiminin azaldığı görülür. Ayrıca çok daha kalitesiz kolajen üretimi söz konusudur. Bu oldukça doğal bir süreçtir. Ayrıca bazı özel durumlarda da vücuttaki kolajen proteinlerinin zarar görmesi mümkündür. Bu durumlar beraberinde bazı ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirir.

Kolajen kullanımı sayesinde; saçlar, kıkırdak dokuları, ciltteki kırışıklıklar, kal ve damar rahatsızlıkları gibi birçok istenmeyen durumun önüne rahatlıkla geçilebilir. Bu durumu kolajen nedir sorusuna cevap verirken ele almıştık.

Day 2 Day Collagen Intense 30 Saşe

Day 2 Day kolajen konusunda oldukça popüler ve kaliteli bir markadır. Ürünün toz formda bulunması, suya veya diğer içeceklere karıştırılarak tüketilmesini oldukça kolaylaştırır. Bünyesinde bulunan vişne aroması ise farklı bir tat katarak damak zevkinize hitap eder. Aynı zamanda kolajenlerin işlevini yerine getirebilmeleri adına büyük önem taşıyan C vitamini de ürün içerisinde yeterli miktarda bulunmaktadır.

Ürüne gitmek için tıklayın

Etiketler: kolajen nedir, kolajen satın al, kolajen dermosipariş
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.