Vücut Kuruluğu Çözümü Nedir?

Vücut Kuruluğu Çözümü Nedir?

Vücut kuruluğu yanında birçok sıkıntılı durumları da getiren, rahatsız edici bir olaydır. Vücut kuruluğu çok farklı nedenler ile ortaya çıkabilmektedir. Ancak gelişmesinde bir nedene de ihtiyaç olmayabilir. Doğuştan vücut kuruluğuna sahip olan birçok kişi de vardır. Ancak yağlı bir vücuda sahip kişiler bile zaman zaman vücut kuruluğu problemiyle karşılaşabilirler.

Kuruluk komple bir vücudu etkileyebildiği gibi vücudun herhangi bir bölümünü de etkileyebilmektedir. Genel olarak eller, kollar ve bacaklarda vücut kuruluğu görülme sıklığı çok daha fazladır. Çoğu kişide doğal yöntemler ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu sıkıntılı durumdan kurtulabilmek mümkündür. Ancak öncelikli olarak sorunun hangi durumlardan kaynaklı olabileceğine bakılmak gerekir ve bu sayede vücut kuruluğu çözümü nedir sorusuna cevaplar aranmalıdır.

Vücut Kuruluğu Nedenleri Nelerdir?

Vücudumuz hassas bir yapıya sahiptir. Bu yüzden birçok sebepten dolayı vücut kuruluğu görülebilir. Bazı insanlar bu durumun altında bir hastalık olabileceği kanısına çok kolay varsalar da aslında çoğu zaman kişinin yaşam tarzından kaynaklı kuruluklar görülebilmektedir. Peki, vücut kuruluğu neden olur?

Vücut kuruluğunun başlıca sebepleri arasında hava şartları yer almaktadır. Vücut kuruluğu en sık sıcaklığın ve nemin fazlasıyla düştüğü kış aylarında görülür. Kış aylarında kişilerin ısınma tercihleri de vücut kuruluğu yapabilmektedir. Özellikle kalorifer, kömür sobası ve şömine gibi ısınma tercihleri odadaki nemi oldukça azaltarak vücut kuruluğuna sebep olabilir. Eğer banyoda uzun süre sıcak suyun altında kalarak keyif çatanlardansanız, vücut kuruluğunuzun sebebi bu olabilir. Bunun yanında yoğun klorlu havuzlara sürekli olarak girmeniz de bir başka etkendir. Banyodan bahsederken sabunların ve deterjanları da es geçmeyelim. Birçok sabun ve deterjan nem ve yağ kaybına sebep olur ve ciddi vücut kuruluğu yaparlar. Bu sebepleri vücut kuruluğu yapan dış etkenler olarak sıralayabiliriz. Bu etkenlerin birçoğunu yaşam tarzımızı değiştirerek ortadan kolaylıkla kaldırabilir ve bu durumu vücut kuruluğu çözümü nedir sorusuna cevap olarak verebiliriz.

Vücut kuruluğu yapan bir diğer etmen ise ihtiyaçtan daha az sıvı tüketmektir. Eğer günlük ihtiyacımızdan daha az sıvı tüketirsek, vücut nemini koruyamaz ve dolayısıyla vücut kuruluğu meydana gelir. Ancak bu durum da dış etkenler gibi kolaylıkla yaşam tarzı değişikliği ile ortadan kaldırılabilir. Ancak bazı hastalıklara bağlı olarak gelişen vücut kuruluğunu yaşam tarzı değişikliği ile tedavi edemeyiz. Dermatit veya sedef gibi cilt hastalıklarına sahip olan kişilerin vücut kuruluğu yatkınlığı çok fazladır. Bu tür durumlarda bir dermatologdan profesyonel yardım alınması en doğrusu olacaktır. Ayrıca farklı rahatsızlıklar için kullanılan bazı ilaçların, yan etki olarak vücut kuruluğu yapabileceğini de unutmamak gerekir.

Vücut Kuruluğu Çözümü Nedir?

Kişilerin vücut kuruluğu çözümü nedir sorusuna yanıtı aslında sebepleri sıralarken verdik. Ancak tekrardan değinmek gerekirse;

  • Yeterli sıvı tüketilmelidir.
  • Vücudun nemini kaybetmemesi için suya maruz kalmayı azaltmak gerekir.
  • Sabunlar yerine temizleyici kremler, nemlendiricili duş jelleri tercih edilebilir.
  • Vücudu soğuk havalardan korumak gerekir.

La Roche Posay Lipikar Baume AP+M Nemlendirici Balsam 200 ml

Vücut kuruluğunun en etkili çözümlerinden birisi de nemlendirici kullanmaktır. Etkinliği ve kalitesi kanıtlanmış olan bu nemlendirici sayesinde vücut kuruluğundan korunabilmeniz mümkündür. Özellikle hassas cilt yapılarına sahip olanlarda, bebek ve çocuklarda tercih edilir. Ayrıca cildi koruyan bir bariyer katkısı da mevcuttur.
Etiketler: vücut kuruluğu çözümü, vücut kuruluğu nasıl geçer,
Nisan 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.